Timppa ทีโม Peuranen

Miksi WinCapitan toiminta lopetettiin viranomaisten toimesta?

 

Olen itse Wincapitan jäsen.

Syksyllä 2007 media pommitti WinCapitaa lähinnä MTV3:n toimittaja Salla Vuorikosken ansiosta ja samassa laulukuorossa oli hallitusneuvos Jouni Laiho, Mr Monopoliksi kutsuttu mies. WinCapitan johto päätti sulkea uusien jäsenten liittymisen tämän mediahässäkän jälkeen. Uusia jäseniä otettiin sittemmin tammikuussa 2008. MTV:n Vuorikosken jutut jatkuivat ja samoin eri keskustelupalstoilla puhuttiin asiasta herjaavaan tyylin. Puhuttiin mm. WinCapitan lupaamista yli 400 % tuotoista. WinCapita ei koskaan luvannut minkäänlaisia tuottoja kellekään. Ei klubin sivustoilla eikä missään viestittelyssään! Siitä on olemassa faktaa, mutta se ei mene perille vaan pyörii mediassa ja keskustelupalstoilla sitkeästi. Keskustelupalstojen rooli on ollut iso koko casen ajan ja poliisit jopa ylistivät ja kiittelivät MuroBBS:n hakkereita, kun nämä olivat murtautuneet klubin asiakastiedostoihin syksyllä 2007 ja paljastivat klubin jäsenien nimiä Sampsa Kurrin ylläpitämän MuroBBS:n/Muropaketin keskustelupalstalla hakkeroinnin jälkeen. Samoin MTV3:n Salla Vuorikoski ja Jussi Eronen saivat journalistipalkinnot jutusta, vaikka asian käsittely oli siinä vaiheessa täysin kesken. Eli tuomiot julistettiin ennen ensimmäistäkään oikeudenkäyntiä. Asia on tyypillinen Suomessa esim. Jari Aarnion kohdalla. Syyttömyysolettamaa loukattiin!

Koko jutussa hallitusneuvos Jouni Laiholla on iso rooli. Hän haukkui kaikki jäsenet mm. tyhmiksi ja ahneiksi maaliskuussa 2008, kun sivut suljettiin. Ja taisipa haukkua koko jäsenistön rikolliseksi jo syksyllä 2007 ensimmäisissä julkisissa tiedotuksissaan, joita ei enää jostain kumman syystä löydy mistään median arkistoista?? Erikoista toiminnan loppumisessa oli se, että yksikään jäsen ei tehnyt missään vaiheessa asiasta rikosilmoitusta vaan sen teki poliisi, Jukka Korkiatupa, maaliskuussa 2008. Tästä saatiin aihe tai syy toiminnan lopettamiseen. Miksi siihen ei puututtu jo silloin kun tuo mediahässäkkä syksyllä 2007 alkoi?

Juttu on erikoinen monelta osin. Tutkinnanjohtajia on vaihtunut usein. Ensin Leila Melander ja seuraavana Seppo Rautava, joka sittemmin jäi eläkkeelle. Hannu Kailajärven vangitsemisoikeudenkäynnissä Oulun käräjäoikeudessa 28.9. 2009 tutkinnanjohtaja Seppo Rautava totesi epäillyn vapauttamisvaatimukseen, että se olisi ”sama kuin murhamiehelle annettaisiin ase takaisin”. Aika sairasta. Samoin pääsyyttäjät ovat vaihtuneet. Mika Appelsin on pysynyt nyt muutaman vuoden pääsyyttäjänä ja omaa varsin erikoisia mielipiteitä, antaa mm. kirjallista ohjeistusta käräjäoikeuden laamanneille, miten tässä jutussa kuuluu toimia (lue: tuomita) ja Iltasanomien päätoimittaja Ulla Appelsin säestää miestään kuten koko Suomen media. Pääsyyttäjän vaimo, Ulla Appelsin, siis valittiin Iltasanomien päätoimittajaksi n. kuukautta ennen kuin Hannu Kailajärvi sai syytteen käräjäoikeuteen. Oliko tämä tarkoituksellisesti masinoitu? Ulla Appelsinin Iltasanomat kun ei kirjoita sanaakaan klubin toiminnallisuuksista kuten muu media sentään jonkin verran.

Julkisuuden henkilöitä on ollut WinCapitan jäseninä. Heistä ainoastaan evp kenraali Gustav Hägglund on tullut esiin ”WinCapita-kaapista”. WinCapitassa mukana ovat olleet mm. Liisa Hyssälä ja Jyrki Katainen. Asia on luultavasti median tiedossa, mutta siitä ei puhuta mitään jostain syystä. Sen sijaan tavallisia jäseniä kurmuutetaan kuulusteluilla ja ihmisten varoja on takavarikossa määräämättömiä aikoja (jo 6 vuotta ja ylikin), vaikka laki sanoo toista. Poliisit ovat kopittaneet useita ihmisiä asian johdosta ja takavarikoineet tietokoneitaan yms. Ex-ministereillä mahtava uraputki jatkuu, mutta muut klubilaiset ovat julkisesti häpäistyjä, huijarin leima otsassa - uraputket on tuhottu eikä työpaikkojen saannista ole enää minkäänlaista toivoa!

Pääkysymys on: ”Miksi WinCapitan kimppuun käytiin, vaikka rahaliikenne toimi täysin normaalisti?” Englannista saatiin takavarikoitua noin viisi miljoona euroa eli klubilla oli maksukykyä. Suomen viranomaisilla ei olisi ollut mitään oikeuksia mennä ulkomaille jäädyttämään klubin tilejä ja toimintaa, jos olisi toimittu lain mukaan, jota nyt on rikottu (EU:n sähkökauppadirektiivi, jonka Suomi on hyväksynyt). WinCapita oli rekisteröity Panamaan, Hannu Kailajärvi oli kirjoilla Espanjassa ja klubin rahaliikenne eli varsinainen toiminta oli Englannissa. Asia olisi pitänyt hoitaa Englannissa kieltokannelain mukaisesti Englannin lakien mukaan, koska rahaliikenne ja toiminta tapahtui Englannissa eikä alkaa sössimään ja tuhoamaan toimivaa toimintaa Suomessa.

Lisäksi WinCapitan toiminnassa oli Hannu Kailajärven lisäksi kaksi avainhenkilöä, jotka ovat vapautettu kaikista syytteistä jostain kumman syystä. Tätä ei poliisi kerro ja se on todella ihmeellistä. Sen sijaan Hannu Kailajärveä on ruoskinut media ihan täysillä, kuten myös jäsenistöä.

Eli haluan tietää mistä tämä kaikki johtuu ja mikä tässä on viranomaisten tarkoitus? Kysymyksiä olisi vaikka kuinka paljon. Päällimmäisenä jää ihmetyksen aiheeksi se, että kukaan WinCapitan jäsen ei tehnyt rikosilmoitusta toiminnasta ja silti WinCapitan toiminta tuhottiin Suomessa massiivisen näyttävästi?! Ja media on vahvassa roolissa yhteistyössä poliisin kanssa.

Toimittajista mainitsen mm. Vesa Kärkkäinen Savon Sanomista, Susannna Kemppainen Kalevasta ja Taneli Koponen Aamulehdestä. Nämä lehdet ovat pahimpia jäsenistön mollaajia. Medialla on suuri rooli asiassa ja osin kaikki tieto valheellista. Samoin Ylen Marko Niemi teki erittäin herjaavaan dokkarin Ylessä. Haluan mainita nämä kaikki nimet tässä jutussa. Salla vuorikoski ja Jussi Eronen MTV:sta ovat kuitenkin jutussa ihan kärkeä. Varsinkin Vuorikoski. Mitä toimittajiin tulee tai jos heistä puhutaan..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ikävä tosiasia on se,että kyseessä oli/on perinteinen pyramidihuijaus,ei mitään uutta auringon alla siinä suhteessa !

Timo Peuranen

No sehän se yleinen mielipide, jota poliisi ja media jauhaa. Väitän että Jari Pirppu ei tiedä asiasta yhtään mitöön paitsi sen minkä media ja poliisi suoltaa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tiedän ihan omasta kokemuksesta mitkä ovat maksimituotot mistäkin sijoituksesta,,,ja kun niistä mennään reilusti yli niin pitäisi hälytyskellot soida,,wincapitamiehet kävi kotonani ja houkuttelivat mukaan koko illan mutta tiesin koko ajan(todisteiden puuttuessa)heidän"sijoitustensa" onttouden !

Timo Peuranen Vastaus kommenttiin #4

Just joo. Teitä tietäjiä riittää asiasta. Heh, wincapitamiehet. Tulivatko oikein kotiin sua "ahdistelemaan"? Mieti tuota peruskysymystä miksi Laiho ja kumppanit puuttuivat asiaan, kun mitään rikosta ei ollut tapahtunut. Rikos tapahtui silloin kun virannomaiset puuttuivat peliin. Poliisi houkuttelemalla houkutteli tekemään rikosilmoituksia sulkemisen jalkeen ja valehtelivat siinäkin jäsenille.

Timo Peuranen Vastaus kommenttiin #5

Noh, odotan sun vastausta siihen, miksi Laiho ja Krp puuttuivat asiaan, jossa ei ollut tapahtunut MITÄÄN rikosta. Se on ainoa rikos kun toiminta keskeytettiin viranomaisten toimesta.

Timo Peuranen

Erään jäsenen pyynnöstä Jari Pirpulle ja muillekin.

Kaiken kaikkiaan on siten selvää, että jäsenille oli WinCapitassa tarjolla maksua vastaan sellaista vastikkeellisuutta, jotka eivät ole ollenkaan käytettävissä rahankeräysten tai Ponzi-tyyppisten huijauksien yhteydessä. Rahankeräysrikos on siten käsitteellisesti täysi mahdoton WinCapitaan ja sen toimintaan liitettynä.

Rahankeräystä on siis yleisöltä yleishyödylliseen tarkoitukseen saatuja lahjoituksia keräävä toiminta ja se on kielletty pyramidipelin muodossa. Eikä päinvastoin eli että jos joku toiminta olisi organisoitu pyramidin muotoon, se ei sellaisenaan ole rahankeräystä! Eikä WinCapitaan edes sisältynyt mitään pyramidirakennetta!
Tämän ymmärsi korkeimmanoikeuden kaksi jäsentä ja kolme ei ymmärtänyt. Siksi Kailajärvi tuomittiin 3-2

Tuotot: Jos saadaan tuottoa 0.05% viikossa, onko sinusta hirmuinen tuotto. Mutta jos tuotolle tarjotaan 100 kertainen vipu kuten WinCapitassa tarjottiin, on viikko tuotto 5%. Kun se sijoitetaan ja pidetään vuosi, niin paljonko on korkoa korolle tuotto vuoden aikana? Osaathan potenssilaskua?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Päällimmäisenä jää ihmetyksen aiheeksi se, että kukaan WinCapitan jäsen ei tehnyt rikosilmoitusta toiminnasta"

Ketkä niitä sitten tekivät? Keskusrikospoliisin mukaan WinCapitasta on tehty yli tuhat rikosilmoitusta.

http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/PFBD/FF...

Timo Peuranen

Ja sulle Jani. Ilmot tehtiin vasta sitten kun poliisi esti toiminnan ja poliisin houkuttelemina. Ei ennen sitä!!! Olet aika pihalla asioista.

Timo Peuranen

Poliisi höpisee rikosilmoituksista erilaisia lukuja, mutta eivät kerro todellista lukemaa. Soitin poliisin päätiedottaja Maria Vuorivirta-Heikkiselle kuinka paljon rikosilmoituksia on tehty? Hän sanoi, että voin painaa nappia koneeltani vaikka heti ja ilmojen määrä selviää. Sanoin että paina sitä nappia. Ei painanut ja lupasi, että se ilmenee seuraavassa poliisin tiedotteeessa. Tähänkään päivään asti sitä ei ole tarkkka lukemaa ei ole ilmennyt.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tässä yksi tiedote, löytyi Googlella n. kymmenessä sekunnissa:
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/PFBD/8A...

Ostikon kysymykseen vastaisin, että koska kyseessä epäiltiin olevan rikollinen puuha, sen toiminta lopetettiin, ja nyt on korkeinta oikeutta myöten todettu kyseessä olleen rahankeräysrikos.

Poliisi kehotti tekemään rikosilmoituksia siitä yksinkertaisesta syystä, että se oli rikoksen uhreille ainoa keino saada edes osa menetetyistä rahoista takaisin.

Timo Peuranen

Sanoppas Jussi kuka on saanut menetettyjä rahoja takaisin? Poliisi takavarikoi noin viisi miljoonaa euroa Wincapitan tililtä Lontoosta jollain ihme syyllä. Kelle näitä varoja on jaettu ja se osoitti, että Wincapitalla oli maksukykyä? Siiskö pelkkä epäilys voi aiheuttaa sen, että liiketoiminta tuhotaaan? Pääpukarina "arpajohtaja" Jouni Laiho, josta voisi kirjoittaa pitkän stoorin. Sen verta sairasta juttua pukkaa säännöllisesti. Hän on hyvä virkamies sinne takapajulaan ja häntä tarvitaan sekopäisine ideoineen. Heh, mm. työpaikka vedonlyönnin yritti kriminalisoida jalkapallom Mm-kisojen aikaan 2010. Huh....

Näinhän kävi mm. Lisitzynin pariskunnalle. Toimiva yritys tuhottiin verottajan ja viranomaisten taholta. Sittemmin heidät vapautettiin kaikista syytteistä. Kukaan ei joutunut mihinkään vastuusen ja korvaukset todella olemattomat.

Toinen tai kolmas esimerkki on Jippii-juttu. Harri Johannesdahl vapautettiin kaikista syytteistä pitkän piinan jälkeen. Arvostan tämän miehen hyvin korkealle, että kesti kaiken tämän viranomaisrikollisuuden.

http://yle.fi/uutiset/jippii-jutun_syytteet_hylatt...

En Juonu

Lainausta täältä: http://oikeusmurhatut.blogspot.fi/

Moneybookers-rahaliikenteen sulkemisen Englannissa järjestivät viranomaiset. Mikä liiketoiminta voi jatkaa toimiaan, jos ns. töpseli vedetään seinästä? Riidatonta oli, että varoja ko. tilillä oli n. 5 miljoonaa euroa, joten on turha väittää, että WinCapita olisi kaatunut varojen puutteeseen tai konkurssiin. Ja erittäin tärkeää on myös muistaa, että yhtäkään rikosilmoitusta ei ollut tehty ennen tuota päivämäärää.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ensimmäisen rikosilmoituksen tekijä kertoi olevansa KRP:n tutkinnanjohtaja Korkiatupa klubin sulkemisen jälkeen. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Tästä kerroinkin edellisessä blogikirjoituksessani, jolloin olin seuraamassa Korkiatuvan todistajanlausuntoa oikeudessa joulukuussa 2013. Keväällä 2008 KRP järjestelmällisesti kehotti klubin jäseniä tekemään rikosilmoituksia – jopa poliisin sivustoilla – mistä lähti muuten äskettäin myös Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen linkit EIT-valituksissamme.

Timo Peuranen

Miksi "tuulipukukansaa" kiusataan mutta ei Kataista ja Hyssälää? Muitakin "silmäätekeviä" on mukana ja tulen paljastamaan kaikki. Sanoin Kalevan toimittaja Susanna Kemppaiselle joka herjaa ehkä pahiten tavallisia syyttömiä jäseniä, että mikset kysy Kataiselta ja Hyssälältä mitään? Tämä neitokainen ei vastaa, kun ei uskalla.

Timo Peuranen

No niin vastustajat. Kertokaapa minulle miksi Kataista ja ja Hyssälää ei painosta kukaan? Jutun teemaan kuuluu mm. painostus, ihmisten varojen takavarikointi määräämättömiksi ajoiksi ja yleinen herjaaminen. Siis miksi Kataista ja Hyssälää ei painosteta ja herjata? Miksi Paateron jengi ei ole tasapuolinen ja missä ovat nämä kaksi muuuta päätekijää syytesuojineen? Joku jos antaa tähän vastauksen, niin saatan olla jopa tyytyväinen. Selittäkää minulle vakuuttavasti tämä asia, please.

Käyttäjän saimaansisustus kuva
Hannu Koho

..."WinCapita ei koskaan luvannut minkäänlaisia tuottoja kellekään. Ei klubin sivustoilla eikä missään viestittelyssään! Siitä on olemassa faktaa, mutta se ei mene perille vaan pyörii mediassa ja keskustelupalstoilla sitkeästi. "...

Miksi ihmiset sijoittivat rahaa, jos luvassa ei ollut tuottoja?

Timo Peuranen

"Miksi ihmiset sijoittivat rahaa, jos luvassa ei ollut tuottoja?"
Kysyy saimaaansijoittaja. Mistä päättelet, että tuottoja ei ollut? Tuottoja oli koko ajan ja kaikki rahat ajallaan paitsi ei sen jälkeeen kun poliisi puuttui asiaan. On varmasti totta, että kukaan ei ole niin pöljä, että sijoittaisi toimintaan joka ei tuota. Sinusta en ole varma.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minulle WC:n edustajat lupasivat 1000 %:n tuottoa, minisijoitus 3000 € olisi tehnyt minusta miljaldöörin muutamassa vuodessa. Kaksi viikkoa myöhemmin WC:n sivut olivat sulkeutuneet, mihin voin valittaa viranomaisten toiminnasta?

Timo Peuranen

Olisiko paras valittaa viranomaisille itselleen. Tuo on ennätystieto minulle, että on luvattu 1000% tuotto. Uskoitko sen? Minulle ei luvattu mitään tuottoja, kun liityin Wincapitaan. Se sanottiin myös että tämä päivä ei ole tae huomisesta. Sanottiin ainoastaan, että se voi tuottaa hyvin niinkuin tuottikin siihen asti kunnes Laiho ja kumppanit puuttuivat touhuun.

Kannattaisiko lukea tuo minkä kirjoitin eikä lässyttää tätä samaa sontaa. Eli miksi Wincapitan sivut suljettiin vaikka mitään rikosta ei tapahtunut sitä ennen. Se on kirjoitukseni tarkoitus eikä sönköttää joidenkin muita väittämiä ja kitinää sijoituksista. Jäin itsekin reilusti tappiolle. Peli oli kuitenkin rehellistä koko ajan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kerroin oman WC kokemukseni. Pidin tätä Wincapitan edustajaa silloin huijarina ja niin pidän nykyäänkin. Oikeuslaitos taisi päätyä samalle kannalle kanssani.

En Juonu

FxTrader Signals ja FxTrader Autopilot –järjestelmä, johon kytkeyty
lisenssipörssi ja lisenssit, jotka oikeuttivat määräyksien mukaisesti sijoittamaan valuuttakauppaan kuka millekin alustalle.

Siinäpä lyhykäisyydessään winkkarin liikeideaa.

FxTrader on todettu monessa oikeusprosesseissa toimivaksi ja lisenssipörssistäkin tuli profiisiot jäsenille, että yhtiölle.

100 M sisään - 90 M ulos - 5 M moneybookersiin - 5 M kaikki kulut = 0

Saihan moneybookerskin proviikoita melkein kolme miljoonaa, miksei näitä voida ottaa valtion pohjattomaan kirstuun?
- ei taida suomalaisen viranomaisrikollisen lainkoura ylettyä -

Timo Peuranen

Niin... näitä asioita ei ymmärrä kuin asiaan perehtynyt henkilö. Se minkä viranomaiset, keskustelupalstat Sampsa Kurreineen ja media ovat suoltaneet on ainoa oikea "totuus". Muita vaihtoehtoja ei ole. Syyttömyysolettama on tuntematon käsite ja poliisi tekee yhteistyötä median kanssa. Se on nähty mm. Jari Aarnion tapauksessa. Poliisi "laulaa" kaiken medialle pönkittääkseen omaa kantaansa.

Wincapitan ainoa puolustaja tai lakimies Ilkka Pitkänen on laittomasti jäävätty useista oikeudenkäynneistä ja jäsenille ei ole annettu kaikissa tapauksissa oikeutta puolustaa itseään.

Oikeuslaitoskin on aivan kuutamolla, mitä jutussa pitäisi tehdä ja erilaisia kantoja on olemassa käräjäoikeuksissa, Tämä on aika pitkälle normaalia Suomessa, jos vertaa vaikka Anneli Auerin tapaukseen. Tutkintavankeuksien pituudet täyttävät kidutuksen merkit. Asia on esillä nyt Jari Aarnion kohdalla ja toivon, että sieltä napsahtaa sanktioita Suomelle. EIT:stä niitä on napsahdellut aika tiuhaan ja Suomi pitää asiasssa ylivoimaista kärkipaikka muihin pohjoismaihin verrrattuna. Kukaan ei tee asiallle mitään.

Päivi Hirvelä on Suomen EIT-tuomari erittäin kyseenalaisilla perusteilla ja hän valehteli ammmattitaidossa "osaamisensa". Tästäkin on olemassa vahvat todisteet.

Timo Peuranen

Heh, tämä on aika hauskaa. Peruskysymykseni "Miksi WinCapitan toiminta lopetettiin viranomaisten toimesta?" Niin ei yhtään vastausta. Ehkä jotain syytä epäillä tyyliin vastauksia on joitakin, mutta ei mitään kysymykseen viittavaa. Ei myöskään yhtään perustetta asiaan. Hoetaan pyramidia jota Wincapita ei ollut, sillä perusteella, että pelkkä oma sijoitus riitti ja ei ollut pakko "houkutella" ketään mukaan. Ja siis ensimmäisen rikosilmoituksen teki poliisi Jukka Korkiatupa, jota ei juuri julkisuudessa ole näkynyt.

Asia on siinä mielessä sama kuin Anneli Auerin tapauksessa. Missä on nyt tämä peitepoliisi Seppo????

Raimo Hietanen

On todella törkeää ennakko asenteen asettamista median ja viranomaisten toimesta ,mitä tässä asiassa on jo 7 vuotta nähty ja toiminta on aloitettu lakeja ja asetuksia tuntemattomina työttömyystöinä toiminta.
Joka on johtanut lukemattomiin törkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ,lakeja ja oikeustoimia tuntemattomilta viranomaisilta....Suomi on rikkonut tässä asiassa monia lakeja ja törkeällä tavalla laittomasti keskeyttänyt täysin laillisen liiketoiminnan joka ....Toimi sähköisen kaupankäynti lakien mukaan Eu-maa Englannin maaperällä!!! ja näin Suomi on rikkonut useita lakeja ,kun se laittomin väärin perustein sulki ja takavarikoi laillisen liiketoiminnan pankkitilin Englannissa ja Englannissa toiminta oli täysin laillista :Nyt Suomessa poltetaan miljoonia rahaa laittomiin oikeustoimiin ja yritetään estää :TOTUUDENJULKITULO....Olen lukenut oikeuden papereita satoja sivuja ja tältä osin asia on täysin selvä ...MITÄÄN rikosta ei ole tapahtunut liiketoiminnan puolelta ja rikoksen on tehnyt lakia tuntemattomat virkamiehet!!

Timo Peuranen

Se on juuri näin ja tätä ei usko kukaaan, mitä Hietanen sanoi. Suomen poliisilla ei ole mitään oikeutta puuttua ulkomailla tapahtuvaan toimintaaan Raimon esittämien faktojen perusteella. Tämä juttu ei jää siihen mihin te jotkut uskotte. Asia käsitellään lopullisesti EU-tuomioistuimesssa, mitä te vastustajat ja pilkkaaajat ette tajua. Eli tämä asia ei kuulu pätkääkään Jouni "monopoli" Laiholle, eikä poliisille. Tuo sähkökauppalaki jo estää sen. Jostain kumman syystä Krp pääsi käsiksi Wincapitan varoihin ja kaikki on laitonta. Luultavasti isolla valheella mentiin, koska Wincapitalla oli varoja noin 5 milj. euroa Englannisa. Valtio halusi rahan itselleen ja kukaan ei saa koskaan mitään korvauksia. Tai näin oletan.

Moneybookers on rehellinen pankki tai paremminkin rahansiirtopankki. Mulla on debit card mikä päihittää kaikki Suomen maksujen siirrot ulkomaille. Asia tapahtuu noin vuorokaudessa. Jos siirrän rahaa vaikka Nordeasta niin ei tarkkaa tietoa milloin saan rahan ja Nordea ei kerro mitä kautta raha liikkuu. Siis ihan kaikki mättää siellä takapajulassa. Tästä Nordeasta teen eri jutun jossain vaiheessa.

Käyttäjän TiinaWartti kuva
Tiina Wartti

Ensiksi KIITOS, TIMO, Sinulle asiantuntevasta ja hyvästä kirjoituksestasi! Tällaisia kirjoituksia ja Sinunlaisiasi henkilöitä tarvitaan lisää, koska tietääkseni tähän saakka olen ainoana kaikista 12 000 wincapitalaisesta tullut omalla nimelläni kertomaan näistä asioista ja ei-yhdenvertaisuudesta KRP:n tutkinnassa/syyteharkinnassa omassa Uuden Suomen blogissani ja oikeusmurhatut.blogspot.fi-blogissani.

Täällä on käyty syyttömyysolettaman rikkomuksesta ja KRP:n (+median) tiedottamisista keskustelua. Laitan tähän lakimiesten tekemää tutkimustyötä, joka on mennyt Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen hakemuksiimme ja lähtevät myös kohta Euroopan Unioniin tutkittavaksi:

Esitutkintaviranomainen tiedotti nopeasti ja Wincapitaan ja vastaajaan kohdistuneista toimenpiteistä laajasti jo tutkinnan alkuvaiheessa. Keskusrikospoliisin sivuilla olevissa tiedotteissa on ollut seuraavanlaisia lausumia:

”Poliisi kehottaa henkilöitä, jotka tuntevat joutuneensa rikoksen kohteeksi klubin toiminnassa, tekemään asiasta rikosilmoituksen paikallispoliisille.”

”Poliisi toivookin, että henkilöt, jotka kokevat tulleensa petetyiksi, tekisivät WinCapitan toiminnasta rikosilmoituksen.”

”Lisäksi poliisin hallussa on asiakirja, jossa tällä hetkellä pääepäiltynä pidettävä henkilö kertoo WinCapitan olevan petollista toimintaa.”

Lausumat löytyvät seuraavasta internet-osoitteesta: http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/3...

http://www.poliisi.fi/poliisi/bulletin.nsf/vwSearc...
8C225742700286BAF

Yllä 10.4.2008 on mm. teksti: ”Sijoittajat ovat tehneet WinCapitasta tähän mennessä
noin 115 rikosilmoitusta. Määrä on poliisin arvion mukaan vähäinen siihen nähden, miten paljon jutussa on sijoituksiaan menettäneitä ihmisiä. Poliisi toivookin, että henkilöt, jotka kokevat tulleensa petetyiksi, tekisivät WinCapitan toiminnasta rikosilmoituksen.”

Tämän tiedotustoiminnan seurauksena esitutkinnassa kuullut todistajat ja asianomistajat ovat kertoneet nyt puheena olevan sijoitusklubin toiminnasta saamistaan tiedoista lähes yksinomaan vastaajaa leimaavasti. Käytännössä vastaajalla ei ole ollut alun pitäenkään mahdollisuutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, koska tiedotusvälineet ja eri viranomaiset ovat esitelleet asiasta käsityksiään, jotka ovat olleet poikkeuksetta syyttömyysolettaman vastaisia.

Erityisesti sisäasiainministeriön arpajais- ja asehallinnon päällikkö Jouni Laiho leimasi toiminnan pyramidihuijaukseksi jo syksyllä 2007 ennen kuin yhtäkään rikosilmoitusta oli tehty.

Kuulustelut toteutettiin siten, ettei kuulusteluissa pyrittykään muuhun kuin etsimään vahinkoa kärsineitä asianomistajia ja syyllistämään vastaajaa. Asianomistaja xxxx xxxxxxx totesi häntä käräjäoikeudessa kuultaessa, että Oulun keskusrikospoliisin toimisto painosti häntä tekemään rikosilmoituksen. Hän ilmoitti, että hänelle tuli sellainen käsitys, että jos hän ei tee rikosilmoitusta, hän joutuu menemään Ouluun.

Suomen rahanpesuyksikön huolimaton tai tahallisen varomaton yhteydenotto Ison-Britannian rahanpesuyksikköön on saanut Moneybookers-pankin sulkemaan klubin tilit. Näin ollen viranomainen, joka tätä asiaa tutki, on erittäin voimakkaasti myötävaikuttanut klubin tilien sulkemiseen ja saanut aikaan klubin kaatumisen. Tästä on aiheutunut vahinko, joka on tunnusmerkistötekijänä ensimmäisessä syytekohdassa. Jo tämä asetelma on ollut omiaan asettamaan oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuuden kyseenalaiseksi.

Vastaajan vangitsemisoikeudenkäynnissä Oulun käräjäoikeudessa 28.9. 2009 tutkinnanjohtaja Seppo Rautava totesi epäillyn vapauttamisvaatimukseen, että se olisi ”sama kuin murhamiehelle annettaisiin ase takaisin” (ks. vastaajan kuulustelu 21.10.2009, sivu 1). Tutkinnanjohtaja Rautava on viimeistään tuon lausumansa jälkeen ollut selvästi esteellinen jatkamaan asiassa tutkinnanjohtajana.

16.11.2009 valtakunnansyyttäjänvirasto julkisti syyttäjä laitoksen toiminta- ja taloussuunnitelman 2011-2014. Wincapitalle oli varattu suunnitelmassa oma liite eli liite numero 6. Liite on itse asiassa valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston kirjoittama muistio, joka on päivätty 12.11.2009. Muistiossa Koivisto toteaa, että ”allekirjoittanut on määrätty seuraamaan ja koordinoimaan jutun esitutkintaa sekä syyttäjäntoimintaa”.
Koivisto ottaa muistiossaan kantaa syyllisyyskysymykseen seuraavasti:

⁃ ”Ilmeinen pyramidipetos”
⁃”Pääprosessin tuomion jälkeen (mitä ilmeisimmin langettava) muut rikosprosessit (koepallot) käynnistyvät tuomioistuinten määräämässä tahdissa.”

Lausumat ovat syyttömyysolettaman vastaisia jo senkin takia, ettei syyteharkinta ollut edes alkanut tuossa vaiheessa. Lausumat osoittavat, ettei syyttäjälaitos suhtautunut objektiivisesti tähän asiaan.

Timo Peuranen

Kiitos Tiina palautteesta ja hyvästä kirjoituksesta.

Voisi melkeinpä sanoa, että poliisi suorastaan ruikutti tekemään rikosilmoituksia. Ja siis tarkkaa lukemaa ei ole koskaan kerrottu kuten jo kirjoitin vaikka Krp:n päätiedottaja Maria Vuorivirta-Heikkinen sen minulle puhelimessa lupasi, että se tulee seuraavaan tiedotteeseen poliisin internet-sivuille.

Timo Peuranen

Professori Erkki Aurejärven mielipiteitä suomalaisesta oikeudesta.

http://www.youtube.com/watch?v=3JBvztl-9Gg

Timo Peuranen

Haluan kiittää Usaria, että täällä saa kertoa mielipiteitään eri asioista. Sensuuri on vähäistä. Julkaisin tämän saman jutun Aamulehden blogissa, niin nasahti porttikielto toimituspäällikö (en tiedä mikä päällikkö on) Seppo Rothin toimesta. Hän on itse kirjoittanut Wincapitaa mollaavia juttuja useita, joten mielipiteeni kävivät kenties Sepon mieleen haittaavasti. Seppo-setä antoi minulle porttikeillon kyseiseen "klupiin" ja syy on täysin epäselvä ja tuskin tämä Seppo minulle koskaan vastaa asiasta. Siis ei mitään perusteluja miksi. Blogia luettiin Aamulehdessä lähes 500 kertaa. Minua herjattiin mielipiteistäni keskustelussa, mut se ei ilmeisesti Seppoa haitannut pätkääkään.Päinvastoin. Minulle se on varsin tuttua useilta tahoilta. Tosin vastasin herjauksiin, mutta omasta mielestäni sen kummemmin loukkaamatta ketään. Eli tätä on suomalainen sensuuri. Ja Aamulehti meni nyt minulta täydeliseen boikottin. Ainoa mitä toivon, että tämä Roth antaisi edes jonkun vastauksen syystä porttikieltoon. Sitä tuskin saan.

Timo Peuranen

Why WinCapita was terminated by Finnish authorities?
In autumn 2007, the media bombarded WinCapita mainly by MTV3 editorSallaVuorikoski, and in the same chorus was government councillor JouniLaiho, called also as Mr.MonopolyMan. He wants to destroy all network marketing and recommendation/affiliate marketing groups in Finland and see pyramids everywhere, even in religious organizations. WinCapita management decided to close the accession of new members to club because of this media fuss. New members were taken to club not until January 2008. MTV's SallaVuorikoski-stories continued, and also the matter was discussed in very abusive style in various discussion forums.
There was, for example, talk of 400% revenues, which WinCapita would have promised to investors. WinCapita never promised any kind of income or revenues to anyone! Not in the club's web site or in any correspondence! The matter was concocted and mixedby some club members, who made their own brochures and kept their big meetings, to which the leader of the club, Mr.HannuKailajärvi, never gave any permission to show anyone or anywhere!There are facts and evidences about this in the court, but it does not go to Finnish media’s or judges’ head. Discussion forums have played a big role in whole time and Finnish police even glorified and praised MuroBBShackers, when they had hacked into the club's client files in the autumn of 2007 and revealed the names of club members in MuroBBS discussion forum admined by their leader Sampsa Kurri.
Similarly, MTV3’sSallaVuorikoski and JussiEronen received awards for “journalistic” dirty story, even the case handling was in the middle at that time, many years before the trial. The judgments declared even before the first trial. The case is a typical example in Finland, for example, in the case of Finnish anti-drug police,Mr.JariAarnio, who has kept over a year in the pre-trial investigation and all the time police and media inform more and more crimes he is suspected. The same kind of handling received WinCapita leader, Mr.HannuKailajärvi, who was kept in very bad conditions, in cold and poor cellar basement in “Oulunamo” (prison in North of Finland); he was also torched, was stripped naked by 7 guardians etc.This is Violation of the presumption of innocence! And torching!

The whole story proves that JouniLaihohad/has a big role to play in this case. He barked all members i.a. stupid and greedy in March 2008, when the WinCapita web site was shut down. And even barked the entire membership as criminals in the fall of 2007 in the first public announcements,which are no longer findable in any media archives?? A very special feature is that any club member of 12 000 members did not make the first report of an offence, but the police JukkaKorkiatupa himself didthe first report of an offence, in March 2008!! This gave the subject or reason to cancel the club operation. Why police did not intervene to this matter already when media fuss began in the autumn of 2007?After police-made first report of an offence police urged people to make more report of an offences in Finnish police’s website.
The case is unusual in many ways. The heads of the investigation have been changed frequently. First Leila Melander, and the next SeppoRautava, which retired suddenly. There have also been other heads of the investigation. SeppoRautava commented to suspect’s liberalisation request in HannuKailajärvi’sarrest trial in Oulu District Court 28 September 2009 that it would be "the same as the murder man would be given the gun back." Rather sick. Similarly, the main prosecutors have changed. Mika Appelsin has remained for a few years as main prosecutor and got very unusual opinions, for example, he has sentwritten guidance to the law councellors ofdistrict courts how this case should be handled (read: judged).
His wife, Ulla Appelsin, accompanied her husband in the Finnish media. She is a chief editor of Finnish afternoon magazine, Iltasanomat. Main prosecutor’s wife, Ulla Appelsin, was chosen as chief editor of Iltasanomat one month before Mr.HannuKailajärvi got prosecution to district court. Was this urged by purpose? Ulla Appelsin’sIltasanomat does not publish even one word of WinCapita’sfunctionality than other Finnish media still a little bit.
Public figures have been as members of WinCapita investment club. The only one, who has become out of the "WinCapita-cabinet" is ex-commander of Finnish military forces, Gustav Hägglund. Two ex-ministers have been also involved in WinCapita: LiisaHyssälä and JyrkiKatainen. The matter is probably known in Finnish media, but they did not write anything for some reason. Finnish media has totally quieted of them. Common people, which have been members of the club have been teased a lot by Finnish KRP (NBI) and all their properties have been confiscated for indefinite periods of time, already for more than six (6) years by Finnish state, even the law says the other. The police has taken common people to prisons, some for long times and confiscated also their computers, documents etc. Ex-ministers great careers continue still, but the other club members have publicly abused, they have cheater stamps on their foreheads for the rest of their lives–their career paths have been destroyed and there is no hope to get any jobs anywhere!
The main question is: "Why WinCapita was attacked, even though the monetary transactions operated completely normal?" The seizure from club’s England main bank account was about five million euros, so the club has ability to pay. The Finnish authorities would not have had any rights to go abroad to freeze the accounts and activities of the club, if they had operated according to the law. They haveviolated EU’s e-commerce directive/law, which Finland has approved. WinCapita was registered in Panama, HannuKailajärvi was enrolled in Spain and the club's financial transactions or the actual action was in England. Case should have been treated in England according to application for an injunction law, according to England laws, because the money transactions and the activities took place in England and not began to destroy effective operations.
In addition two key persons in WinCapita operations with HannuKailajärvi have been released from all prosecutions for some reasons?? Police did not tell about it anything and it is really strangely. Instead HannuKailajärvi has been whipped by Finnish media, likewise the members of WinCapita.
So I would like to know, where from these all are caused, and what is the purpose of the authorities? I have very much Questions. Foremost will be the wonder that no one of WinCapita members did not report first of an offence of activities and still WinCapita activities were destroyed in Finland by massive impressively?!

Timo Peuranen

VALTAKUNNANSYYTTÄJÄNVIRASTO

Syyteasiainyksikkö

Ari-Pekka Koivisto

1 (2)

Muistio Liite 6

12,11,2009

WinCapitan vaatimat syyttäjäresurssit tänään sekä vuosile 2011 – 2012

Keskusrikospoliisin johtama WinCapita- esitutkinta on kautta aikain yksi

Suomen laajimmista rikostutkinnoista. Valtakunnalliseksi kohdetorjuntakohteeksi

eli valtakunnanmaaliksi valittua rikosasiaa on selvittänyt noin

30 päätoimista sekä noin kymmenen osatoimista tutkijaa.

WinCapitan lukuja ja faktoja:

- ilmeinen pyramidipetos

- c1ubissa ainakin 10,000 sijoittajaa

- clubin tilille suorituksia noin 100 miljoonaa euroa

- jäsenistölle palautettu noin 90 miljoonaa euroa

- noin 3.000 tutkintapyyntöä

- ennakoidaan noin 2.000 korvausvaatimusta yhteismääräitään noin 35

miljoonaa euroa

- takavarikossa noin 17 miljoonaa euroa

- esitutkinnassa pääjuttu/ Hannu Kailajärvi ja noin 50 "koepalloa", joista

jokainen vastaa laajaa talousrikosasiaa

- KRP:llä kovat paineet saada juttukokonaisuus valmiiksi

- edelleen puuttuu oikeusavuilla pyydettyjä tietoja, asiantuntijalausuntoja

ja analyyseja

Syyttäjiksi jutulle on määrätty Sari Aho, Mika Appelsin, Heikki Arjas, Lilja

Limingoja, Tommi Hietanen, Pekka Mäkinen ja Kai Selander. Kyseiset

syyttäjät hoitavat pääjutun ja suuren osan koepalloista.

Jokainen syyttäjänvirasto tulee saamaan WinCapita -juttuja hoitaakseen

kuitenkin siten, että määrällisesti suurimmat juttumassat osuvat

pääkaupunkiseudulle, Varsinais-Suomeen, Ouluun, Pohjanmaalle, Pirkanmaalle

sekä Itä-Suomeen, Minna Sihto on määrätty hoitamaan juttua

Pirkanmaalla,

Allekirjoittanut on määrätty seuraamaan ja koordinoimaan jutun esitutkintaa

sekä syyttäjäntoimintaa,

Pääjuttu/ Kailajärvi valmistunee syyteharkintaan 2009 aikana. Viiden

vastaajan pääkäsittely Vantaan käräjäoikeudessa ajoittunee helmimaaliskuulle

2010.

Rikosvastuun toteuttaminen aloitetaan pääjutulla ja muut jutut odottavat

pääjutun tuomiota sekä pääkäsittelyn prosessiratkaisuja ja logistisia va-

lintoja (mm, erittäin hankala asianomistajakysymys),

Esitutkinta on alkuvuonna 2009 sitonut määrättyjen syyttäjien työpanoksesta

5 - 25 % vastaten yhteensä kahden talousrikossyyttäjän koko

työpanosta (muiden syyttäjien osuus tässä vaiheessa pieni).

Syyttäjien panostus on lisääntynyt loppuvuodesta 2009 vastaten neljän

syyttäjän koko työpanosta.

Alkuvuodesta 2010 arvioidaan asian vaativan noin kymmenen syyttäjän

koko työpanoksen, koska juttukokonaisuuden koepallot siirtyvät syy teharkintaan

loppuvuoden 2009 ja kevätkuukausien 2010 aikana,

Esitutkintayhteistyö on tällä hetkellä voimallista ja vaativaa, Juttukokonaisuuden

hoitamiseen tulee alkaen keväältä 2010 osallistumaan nimettyjen

syyttäjien ohella myös muita syyttäjiä.

Pääprosessin tuomion jälkeen (mitä ilmeisimmin langettava) muut rikosprosessit

(koepallot) käynnistyvät tuomioistuinten määräämässä

tahdissa, Näissä prosesseissa ei ole tutkintavankeja, joten pää käsittelyjen

aikataulut eivät välttämättä noudata mitään sisäistä logiikkaa.

Käytetyt pakkokeinot kuitenkin nopeuttavat pääkäsittelyjen alkamista.

Ilmeistä on, että alioikeusprosesseja käydään alkaen keväästä 2010

aina vuoteen 2012, minkä jälkeen - ottaen huomion esitutkinnassa ja

julkisuudessa esitetyt puolustuksen kommentit - kaikki rikosasiat käsitellään

uudestaan hovioikeuksissa vuosina 2010 - 2014.

WinCapitan muut rikosasiat (pl. pääjuttu ja koepallot) valmistuvat syyttäjille

2010 - 2012 ja niihin liittyvää monipolvista syyttäjäntoimintaa tehdään

vuosina 2010 - 2015.

Vuosina 2011 - 2012 WinCapita asian hoitamiseen mennee 10 syyttäjän

työpanos. Vuosina 2013 - 2014 tulee varautua siihen, että WinCapita-

juttukokonaisuus sitoo edelleen viiden syyttäjän työpanoksen,

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto

¡: Albertinkatu 25 A PL 333

00181 Helsinki

~ Puh 010 362 0800, 010086300

Timo Peuranen

Erään henkilön kokemus ja näkemys.

"Hei vaan Herra syyttäjä, Tero Vauhkonen.

Olin itse kuuntelemassa 28.8.2013 Kuopion hovioikeudessa käytyä istuntoa, missä olit paikalla ja itse toimitte syyttäjänä, yhdessä kolleegasi Antti Hyvärisen kanssa.

Eikö Sinulle ja Antille selvinnyt siellä hovin istunnossa yhtään mitään, mitä sijoitustoiminta ja rehellinen toiminta oli ja sen todistaminen Wincapita-asiassa? Eikö kyseinen päivä merkinnyt teille mitään?

Kysynkin, kumpi puoli hävisi sen oikeudenkäynnin? Teidän, eli kahden krp:n todistajan, vai toisen Saara Mähösen ja griinillä todistaneen vantaalisen krp:n avaintodistajan lausunnot ,vastaan seitsemän vastapuolen, eli Wincapitan puolelta todistanutaneet Pitkäsen todistajat?

Hannu Kailajärvi todisti griinillä suoraselkäisesti ja SUORAAN silmiin katsoen koko kirjon, miten homma toimi hänen osallaan. Samoin OTL Ilkka Pitkänen todistajina toimivat henkilö X ja hänen isänsä. X todisti todella selkokielisesti. FinFX todistaja kertoi rehellisen kantansa ja hän ei nähnyt mitään rikollista asiassa, etteikö rahaliikenne toiminut siihen asti, kun se katkaistiin viranomaisten toimestä, kuka sen sitten käskystä teki. Sijoittaja/todistaja x, Savonlinnasta,sanoi mm. Sinulle, tiukkaan kysymykseesi vastauksen, että katso itse vastaus sieltä serveritiedoista, nehän TEILLÄ on..

En tarvitse enempää kertoa, näet kirjoituksestani, että olin paikalla, koko istunnon ajan 9.00-20.30 välisen ajan. Ilokseni katsoin, sen hovioikeuden naispuolisen tuomarin toimintaa, siellä tuomarien pöydän takana, hän (naistuomari) meinasi nukahtaa Saara Mähösen todistaessa. Mitä tästä voi päätella???? Häntä ei kiinnostanut asia niin, kuin näitä kahta muuta tuomaria, jotka kyselivät todella suoraselkäisesti todistajilta asiallisia kysymyksiä. Tämä naistuomarhani meinasi nukahtaa juuri Saaraan todistamisen aikaan.Saaran todistaminen keskeytettiin sanomalla, että ei tähän tule selkeää vastausta, siirrytään seuraavaan aiheeseen.

Olisitpä nähnyt myös sen naistuomarin ilmeen, kun Pitkänen nousi seisomaan salissa ja hän seisaaltaan alkoi kyselmään virtuaalirahoista Saara Mähöseltä. Naistuomari pani kätensä poskilleen ja hätääntyneenä vilkuili sormiensa raoista, että eihän se Pitkänen vaan mene Saaran luo ja läimäytä kädellä hänen poskelleen, että herää tyttö todellisuuteen:)

Juuri tämä naistuomari oli eriävän lausunnon antaja, 2-1 tilanteeseen. Minä olin kuitenkin iki- onnellinen hovin päätöksestä, nyt kuitenkin kuultiin ja nähtiin REHELLINEN TOIMINTA oikeusviranomaiselta. Suoraselkäisyyttä siis viimein löytyi. Nyt eka kertaa kuunnetiin asian toista puoltakin, eikä koko aikaa piiloteltu ja salailtu asioita, kuten tutkiva krp tekee pitkittessään tutkintojen aikoja.

Tiedän myös, että Pitkänen on tehnyt vuosia tutkintaa ja tiennyt, mitä tämä juttu oikeasti on.

Te ette hevillä myönnä virheitänne. Olenko väärässä?

Minä olen ollut rehellinen ihminen koko ikäni, en hyväksy rikollisin mielin tehtyä toimintaa millään tavoin. Tässä asiassa wincapita, en itse ole mukana, mutta vaimoni on) seison joka solullani Hannu Kailjärven puolella, tuen häntä ja sanon Sinulle ja kaikille Teille 20 syyttäjälle, HANNU KAILÄJÄRVI ON SYYTÖN!, Hän ei ole EURONKAAN edestä huijannut ketään! Uskon Hannu Kailajärven äitiä, x enemmän, kuin yhteenkään muuhun syyttävään viranomaiseen. Savon Sanomien Vesa Kärkkäiseen tai Kari Narsin kaltaisiin vänkääjiin.

Olen itse henkilökohtaisesti pelastanut kolme itsemurhaa aikonutta sijoittajaa elävien kirjoihin, puhumalla hyvän ja rehellisen asian puolesta. Olen itse yrittäjä, enkä hyväksy laittomuuksia omalla alallanikaan, saati tätä, tutkinnan hitautta ja asioiden pitkittämistä ja asioiden salailua.

Odotan vastaustanne.

Ystävällisesti xxxxx xxxxxxxx"

Timo Peuranen

Tiedoksi: Mun oli pakko asetukset "suodatukseen" kahden kirjoittajan vuoksi.

Toimituksen poiminnat